Søndag 23.august

. kl.
Billettpris:

ValenTrio

 

Sveio kyrkje

Søndag 23.august kl 19:00

Billettar kr 250

John Ehde (cello), Einar Røttingen (piano), Ricardo Odriozola (violin). Valen Trio ble startet i 2009 og tok sitt navn etter den norske komponisten Fartein Valen. Trioen har allerede markert seg med flere konserter i Norge og Danmark med entusiastisk respons fra publikum og presse. Foruten å spille trioer fra standardrepertoaret, satser Valen trio på å bestille verker av sentrale nordiske komponister og løfte frem verk fra det 20.århundre som er mindre kjent. Trioens første CD i 2012 avspeiler denne profilen og inneholder verker av Fartein Valen, Klau Egge og Ketil Hvoslef. CDen har fått strålende anmeldelser i inn- og utland. I 2013 urfremførte Valen trio verket «I rørsle» av Knut Vaage under Festspillene i Bergen. Planlagte CD-prosjeter er trioer av Max Reger og Faure og nyere trio-verk fra Norge, Sverige, Danmark og Finland.

valentrio

Hva anmelderne skriver om Valen Trios tolkninger på sin CD – med trioer av Fartein Valen, Ketil Hvoslef og Klaus Egge – utgitt i mars 2013 på plateselskapet LAWO:

Gramophone (England) Nov 2013 skriver:

..The players’ ensemble and intonation are flawless and their understanding of each other and the repertoire highly impressive…..

Fanfare (USA) Jan/Feb 2014 skriver:

The Valen Trio…. play his (Valen’s) rhythmic, energetic music with love and great attention to detail. Their excellent rendition of the composer’s work transports us back to the first part of the previous century when his kind of writing was revolutionary. …..The Valen Trio plays his (Egges’s) op. 14 Trio with the stylistic knowledge that comes from a serious study of the composer and knowledge of the culture in which he worked……The ambience will make the listener feel that he or she is sitting in an appropriately sized hall for chamber music while hearing the Valen Trio play this music. Since this CD takes the listener on a historic tour of Norwegian chamber music, it will probably be of greatest interest to lovers of trios and the music of Scandinavia.

Terningkast 6

Martin Anderson i Klassisk Musikkmagasin

En glitrende CD, med noen av den fineste kammermusikken fra norske komponister, i førsteklasses fremførelser og i innspillingslyd fra øverste hylle…. Den (Klaus Egges Trio) er åpenbart en av de beste klavertrioene fra det 20.århundrede og kan være et mesterverk… En helt og holdent fremragende CD, en av de beste i sitt slag jeg har hørt på svært lenge.

Terningkast 5

Arnfinn Bø-Rygg i Stavanger Aftenblad skriver:

…Denne utgivelsen…setter en ny standard for et av de viktigste verk i Valens produksjon, trioen op.5. …. I dag virker verket velgjørende friskt og uttrykksfullt i Valentrioens tolkning; det melodiske har en egen skjønnhet, uttrykket er innstendig, men kan også være grasiøst…. Jo, dette er en fremragende utgivelse av norsk kammermusikk!

Terningkast 5

Peter Larsen i Bergens Tidende skriver:

… (Det) er etter hvert dukket opp musikere som forstår å yte verkene full rettferdighet, slik Valen Trio gjør det på denne platen. Alt er på plass. Her er den strenge linjeføringen og de skarpe dissonansene vi forventer å finne i Valens musikk, men her er også musikalsk overskudd, en uvant frihet og spontanitet i tolkningen som skaper en nesten romantisk stemning i largoen og en dirrende, dramatisk intensitet i de raske satsene.

Lars Flydal i Vårt Land skriver:

….All den indre energien de klarer å formidle er imponerende. De spiller tett på hverandre i et knirkefritt og ledig samspill, og så levende og engasjert i utformingen at de gjør krav på oppmerksomhet.

Ida Habbestad i Aftenposten skriver:

…Jeg liker mystikken og intensiteten det legges opp til her…. Det er bare å berømme dem som tar vare på såpass lite fremført musikk – og spinner flettverket av sølvtråder like fint som dette.

Emil Bernhardt i Morgenbladet skriver:

… Repertoaret er godt balansert og fremføringene solide….. Røttingen og co. har et trygt grep om sakene, det låter gjennomgående samlet og fokusert

Terningkast 5

Ståle Wikshåland i Dagbladet skriver:

…godt spilt..

Trond Erikson I Smaalenenes Avis skriver

Valen trios tre musikere gjør ikke skam på navnet. Fremførelsene er intense, tette og treffer lytteren på en slik måte at man ikke forblir uberørt når platen har snurret ferdig…..Takk for at noen drar dette opp fra glemselens sorte hatt. I det hele tatt burde mer av Egges musikk tas fram i lyset igjen …..Ketil Hvoslefs Trio fra 2010 er spesialskrevet for Valen Trio. Musikken her kler musikerne godt og de er med på å fargelegge Hvoslefs musikalske landskap på en utsøkt måte….Og det er meget prisverdig at et så ungt ensemble (trioen er stiftet i 2009), tar tak i litt av den norske musikkhistorien som sjelden framføres. Og når det gjøres med en slik glød, intensistet og teknisk dyktighet – er det bare å smile fra gjennomlyttingens første sekund.


Kjøp billett