Musikalsk stevnemøte

. kl. 18:00
Billettpris: 250

Kammerkoret Bocca ble startet i 2010 av dirigent Ive Buch Romme for å gi dyktige, unge korsangere på Haugalandet musikalske utfordringer. Siden oppstarten har koret gitt publikum på Haugalandet en rekke konserter, både alene og i samarbeid med profesjonelle musikere/dansere. Kammerkoret Bocca har deltatt med suksess i korkonkurranser både nasjonalt og internasjonalt (Venezia i 2014, Wien i 2016 og Budapest i 2018). I 2014 mottok koret Haugesund Sparebanks Kulturpris og fra 2017 ble de tildelt fast driftsstøtte av Haugesund Kommune. I år feirer koret sitt 10-års jubileum med deltakelse i en internasjonal korkonkurranse i Polen og en egen jubileumskonsert 3. oktober.

Gjermund Larsen Trio fikk sin ilddåp da Gjermund skrev bestillingsverket Brytningstid til Telemarkfestivalen 2006. Med utgangspunkt i den trønderske tradisjonsmusikken har Gjermund Larsen i samspill med Andreas Utnem og Sondre Meisfjord skapt et unikt musikalsk univers. Etter å ha mottatt Grappas Debutantpris 2007, fikk trioen året etter Spellemannspris for debutalbumet Ankomst. De har totalt gitt ut fire album og mottatt en rekke priser og utmerkelser, senest i 2017 med Spellemannspris i klassen TONOs komponistpris for albumet Salmeklang.

Gjermund Larsen ble historiens yngste vinner i A-klassen på Landskappleiken 2002, og avla sin Diplomeksamen i folkemusikk Norges musikkhøgskole i 2008. Han opptrer jevnlig som solist med kor og orkestre, og har komponert en rekke bestillingsverk for norske festivaler. Gjermund har mottatt Spellemannsprisen hele seks ganger, og hans tette samarbeid med Trondheimsolistene har blant annet resultert i en Grammy-nominasjon for plata In Folk Style.

Andreas Utnem (piano/harmonium) samarbeider med artister som Trygve Seim, Ingebjørg Bratland og Andreas Bræin Hovig. Andreas er en ettertraktet teaterkomponist i Norge og Sverige, og er til daglig ansatt som kantor i Kirkens Bymisjon i Oslo.

Sondre Meisfjord (Kontrabass) har sin bakgrunn fra jazzlinja i Trondheim, og er en av landets mest ettertraktede bassister. Han mottok Spellemannsprisen 2002 som medlem av Come Shine.


Kjøp billett