Duke Ellington Sacred Concert

. kl. 19:00
Billettpris: 250

Onsdag 3.april kl 19.00 Vår Frelsers kirke, Haugesund
Duke Ellington 
Sacred Concert no. 2 
Musikklinjekoret på Skeisvang vgs (dir. Ive Buch Romme & Jostein Myklebust) 
Musikkstudenter fra HVL, campus Stord (dir. Gunhild Aadland Rolfsnes) 
Bjergsted Jazzensemble UiS (dir. Tor Yttredal) 

 Årets korkonsert i Fartein Valen Festivalen er et samarbeidsprosjekt mellom Musikklinjekoret på Skeisvang vgsMusikkstudenter fra HVL, campus Stord og Bjergsted Jazzensemble UiS. Sammen framfører de Duke Ellingtons Sacred Concert no 2 for kor, solister og storband. Verket er nummer to av tre kirkekonserter Ellington skrev i perioden 1965 –1973. Han betegnet selv konsertene som «the most important thing I have ever done», og det sier ikke så rent lite! De er ikke et forsøk på å komponere messer, men mer et uttrykk for en økumenisk gudstro formidlet gjennom Ellingtons umiskjennelige tonespråk.  

Selv om denne konserten tar utgangspunkt i Sacred Concert no 2, flettes det inn noen satser fra de øvrige konsertene, en praksis som ikke var ukjent for Ellington selv når han framførte verkene. 
Det er alltid en spesiell begivenhet når unge mennesker som jobber med musikk hver eneste dag samles for å formidle kjente musikkverk. Energien en kan oppleve i slike framførelser er sjelden vare. Benytt sjansen! 

Kjøp billett