Mysterier, myter og karneval

Vigdartun, Sveio. kl. 11.25
Billettpris:

Innhold:

 En tøyelig underholdningstime med utgangspunkt i barokkmusikk og byen Venezia i en tid med en rivende utvikling og et blomstrende kulturliv og folkelige innhogg i den klassiske formidlingen. En tid da karnevalet og teaterformen Commedia dell’arte oppsto.

 Form:

Musikk, historiefortelling og overraskelser.

 Baktanke:

At rikdommen i barokkmusikken i alle dens avskygninger kan, om den presenteres uhøytidelig og med de rette forutsetningene, gi en fornøyelig og ”ny” opplevelse av klassisk musikk – og dessuten bidra til kulturhistorisk opplysning. Det viktigste formålet er å formidle GLEDEN i musikken.

 Målgruppe:

Det interesserte, velbevandrede konsertpublikum – men også grupper som kjenner seg fremmede overfor den dannede musikkformidlingen. Kort sagt: Alle.

 Nedlagsfelt:

Festivaler, konserter, klasserom.

 

 


Joakim Nordin 
Joakim avla kandidateksamen ved Norges musikkhøgskole i 1990. Siden 1991 har han vært ansatt som soloslagverker i Kringkastingsorkestret. I tillegg til arbeidet som orkestermusikar har Joakim bred erfaring som perkusjonist i alt fra avantgard, ny musikk, via jazz til rene rockeband.
https://www.youtube.com/watch?v=Al70sJmoT-0

 

 

 

 

 

 

 

 

Erlend Habbestad 
Erlend Habbestad — cello (f. 1983) har studert ved Norges Musikkhøgskole og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han fullførte sin mastergrad ved NMH i 2009 etter studier med Prof. Truls Mørk. Erlend jobbet som freelancemusiker 2007-2014 og spilte jevnlig i bl.a. Kringkastingskorkesteret, Oslo Filhamoniske Orkester og Det Norske Kammerorkester. Siden 2014 er han ansatt i Operaorkesteret.

 

 

 

 

 

 

 

Jadran Duncumb 
Jadran er en norsk/engelsk/kroatisk gitarist og luttist. Han har spilt solo med Kringkastingsorkestret, London Mozart Players og BBC National Orchestra of Wales. Han har vært utøver med ledende ensembler som The English Baroque Soloists, I Fagiolini, Ensemble Diderot og The International Baroque Players. Han har også vært medlem av Emsemble Amaranthos and spilt fast for The English Touring Opera. Hans duo med fiolinisten Kinga Ujszàszi fikk “Emerging audience prize” for sitt Assassini, Assassinati-program. Med Ensemble Diderot gjorde de to den første innspillingen av Antonio Montanaris fiolinkonserter (Audax Records) i 2015.
https://www.nrk.no/video/PS*128192

 

 

 

Ingeborg Christoffersen 
Allsidige Ingeborg har studert ved Conservatorium van Amsterdam og Syddansk musikkonservatorium. Sine mastergrader har hun tatt i blokkfløyte tidligmusikk og cembalo. Ingeborg er ettertraktet solist med oppdrag for mange barokkorkestre, Operaorkestret, Ukrainas nasjonale symfoniorkester og Kringkastingsorkestret m.fl. For Rikskonsertene har hun prosjekter i Norge og Bangladesh. Hun har vært musiker og skuespiller i Salong på Nationaltheatret og solist i Vivaldi-konsertar i Jo Strømgrens ballett Årstidene i Den Norske Opera. Hun har mottatt Norsk Tonekunstnersamfunds ærespris Årets Musiker. I 2006 deltok hun i Kjempesjansen på NRK1
https://www.nrk.no/video/PS*128192

 

 

 

 

 

 

Ingvild Habbestad 
Mastergrad ved Norges musikkhøgskole våren 2008, etter studier med Peter Herresthal. Orkesterdiplom frå Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, med stipendiatplass i Kungliga Filharmoniska Orkestern og Sveriges Radios Symfoniorkester. Høsten 2008 ble hun ansatt i Den Norske Opera & Balletts orkester. I 2010 vant hun prøvespill både i Kringkastingsorkesteret (KORK) og Oslo-Filharmonien. Hun gjennomførte et halvt år i begge orkestrene før hun i juni 2011 valgte å takke ja til stillingen i KORK.
https://tv.nrk.no/serie/kork-hele-landets-orkester/MKMF63000015/11-04-2015#t=35m33s

 

 

 

 

 

 

Terje Nordby
Dramatiker, historieforteller, mytolog. Tramteatrets forfatter og mannen bak Mytekalenderen på NRK P2. Han har formidlet fortellingene bak musikken med Kringkastingsorkestret, Oslofilharmonien, Bergenfilharmonien, Barokksolistene og Oslo Kammerorkester og har foredratt om Musikkens mytologi på Barratt Dues Musikk-institutt og Den Nasjonale Scene.
https://no.wikipedia.org/wiki/Terje_Nordby