Urforbindelser – natur og kultur

Valestrand Kulturkyrkje, Sveio, Norge. kl. 19:30
Billettpris:

Brage Sæbø, fiolin
Silje Solberg, kveding og hardingfele
Annabel Guaita, piano

PROGRAM

Ole Bull (1810-1880)
Sæterjentens søndag

Et Sæterbesøk for fiolin og klaver

Edvard Grieg (1843-1907)
1. sats fra sonate for fiolin og klaver nr. 2 opus 13
Lento doloroso – Allegro vivace

Edvard Grieg
Fra Norske folkeviser og danser:
Solfager og Ormekongen opus 17
Morgo skal du få gifte deg opus 66
Gjendines Bådnlåt opus 66

Edvard Grieg
Røtnamsknut fra Slåtter opus 72

Harald Sæverud (1897-1993)
Romanza for fiolin og klaver opus 23

Ole Bull
Nattergalen

Om musikerne

Brage Sæbø er født i Haugesund og begynte å spille fiolin da han var 4 år. Han studerer nå utøvende klassisk fiolin på Norges Musikkhøgskole med Peter Herresthal. Brage er også konsertmester i Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester og vikarierer jevnlig i Bergen Filharmoniske Orkester.

Silje Solberg er folkemusiker og utdannet i tradisjonsmusikk frå Ole Bull Akademiet. For tiden holder hun på med et dokumentasjonsprosjekt for Arne Bjørndals samling der hun både har spilt inn – og skal utgi bok om Hardingfeleslåttar frå Osterøy. I år deltar hun på Festspillene I Bergen der hun fremfører Hugsjà som er et bestillingsverk som er skrive av Einar Selvik. Hun har også fordypet seg I slåttane som Grieg arrangerte for piano.

Annabel Guaita er født i Bergen og er formidlingsleder på Komponisthjemmene KODE. Hun har fordypet seg i norsk musikk fra det 20. århundre blant annet gjennom en doktorgrad omkring Fartein Valens klavermusikk. Annabel utgav solo-CD’en L’Altra Beltá i 2011 og har gitt konserter i blant annet Finland, USA og Argentina.